front page1
صفحه 1 از 1
front page1
) جهت شروع كار، كاربر بايد قبلاً با اينترنت كار كرده و با ساختار كاركردى آن بطور كامل آشنا باشد، همچنين نمونه صفحاتى را كه دوست دارد بسازد، در ذهن داشته باشد. (فرا گيرانى كه در اين زمينه مشكل دارند مىتوانند به جزه آموزشى اينترنت ما نيز مراجعه نمايند.)
2) بهتر است قبل از كار كردن با برنامه Front Page، با برنامه تايپى Word آشنا شده و كار نموده باشيد. چرا كه اكثر مطالب آنجا مورد نياز بوده و تكرارى است.
3) هدف ما ساختن صفحات عملى و كاربردى در اينترنت است آنهم بطور ساده و روان، لذا كسانى كه مىخواهند از برنامه ها و افه هاى ويژه و خاص سود جويند، بعد از يادگيرى اين بخش مىتوانند به منابع آموزشى ديگر مراجعه نمايند، ولى چند مطلب مهم را در ساختن صفحه مدنظر داشته باشيد:
محتوا و موضوع صفحه شما برای بازديدکننده مهم است، نه افه ها و جكگولك بازيها!!!! او دوست ندارد وقت خود را براى آنها هدر دهد و فورا" از سايت شما خارج خواهد شد.
روانشناسان اينترنتى در تحقيقات خود يافته اند كه بازديدكنندگان دوست ندارند بيشتر از 25 ثانيه وقت خود را درصفحه اى بگذرانند، لذا سعى نماييد صفحاتتان با سرعت بالا بيايد و حداقل حجم را داشته باشد. (بخصوص در صفحات ابتدايى جهت جذب مشترى از عكسهاى سنگين، افه هاى بيخود سنگين و يا برنامه هاى مشكل زا خوددارى نموده و با دادن اطلاعات مفيد و موضوعهاى جالب او را ميخكوب نماييد.
هر چه سريعتر مشترى خود را به موضوع مهم و جالب راهنمايى نماييد و از كشاندن او به صفحات گوناگون بىتحرك خوددارى نموده و از دور هاى قمرى جهت رسيدن به مقصد جدا" خوددارى كنيد.
از دادن اطلاعات نادرست و غير اخلاقى خوددارىكرده و در صورت لزوم با دادن آدرس سايتهاى معتبر و خوب در زمينه موضوع مورد تحقيق خود او را در اين زمينه يارى دهيد و جلب اعتماد نماييد.
چون عكس يك قسمت اعظم و مهم كار شما را در اينترنت تشكيل مىدهد، لذا بهتر است شما حداقل كمى با برنامه Photo Shop آشنا باشيد. (ما بطور مختصر اشاره به آن در بخش تصوير گذارى خواهيم کرد.)
شروع کار
--------------------------------------------------------------------------------
شايد شما كتابها يا سي دي هاى آموزشي را در زمينه فراگيرى Front Page مطالعه كرده و يا ديده باشيد. متوجه خواهيد شد كه هر كدام از آنها به نحو خاصى به اين مسئله پرداخته و آن را آغاز نموده اند. من نمىخواهم بگويم كه راهى كه بنده شروع به كار مىكنم استاندارد كامل بوده و بهتر است، ولى با توجه به تجربه كلاسهاى متعدد آموزشى در اين زمينه و موفقيت و رضايت فراگيران، آن را به روشهاى ديگر ترجيح مىدهم.
قبل از هر چيزى، نظم در كار حرف اول را جهت موفقيت مىزند لذا قبل از شروع به كار شما بايد بدانيد كه چه كاری مىخواهيد انجام دهيد و به چه چيزهايى نياز داريد.
هنگامى كه يك صفحه وب ساخته مىشود معمولا" دارى يك صفحه اصلى (Home Page) به نام ايندكس اچ تي ام ال (index.html) بوده و ساير ملزومات آن يعنى صفحات ديگر و عكسها يا وسايل مورد لزوم در پوشه هاى مربوطه بطور منظم نگهدارى می شوند. لذا براى شروع كار بهتر است شما در بخشى از كامپيوتر خود يك پوشه به نام مثلا" (My Web) ايجاد نموده و درون آن دو پوشه ديگر به نامهاي (docs) و (images) بسازيد.
صفحه اول يا اصلى شما درون(My Web) قرار گرفته و بقيه صفحات درون پوشه (docs) و تمامى عكسها درون پوشه (images) ذخيره خواهند شد. اين عمل فقط جهت منظم بودن كار توصيه مىشود و ضمنا" مىتوانيد مدارك و فايلهاى يك بخش حجيم و زياد يك اتصال خود را به يك پوشه جداگانه هدايت نموده و ذخيره كنيد، مثلا" مسئوليت آنرا به عهده يك فرد يا گروه خاصى قرار داده و فقط شما آنها را به صفحه اصلى يا index.html آن اتصال دهيد. مثلا" يک يا چند پوشه جداگانه درون My Web که خودشان دارای docs و images و همچنين صفحه اصلی Index جداگانه داشته باشند.
تذكرات مهم:
از دادن اسمهاى فارسى به پوشه ها، فايلها، عكسها و اسناد خود جداً خوددارى نماييد چرا كه در اينترنت آنها دچار مشكل شده و قابل دسترسى نخواهند بود.
از نوشتن كاراكترهاى غير مجاز، دادن فاصله هاي زياد بين اسامى و استفاده از حروف بزرگ در نام اسناد و پوشه ها خوددارى كنيد.
از درست كردن پوشه هاى تو در تو و پيچ در پيچ و با نام بلند خوددارى كنيد و از مخفف كلمات استفاده نماييد (مثلا" به جاىteaching center از tc يا tcenter استفاده شود بهتر است.)
آشنايی با پنجره برنامه Front page 2002 XP
--------------------------------------------------------------------------------
پنجره Front page نيز مانند ساير پنجره هاى windows بوده و شامل :
1) Title Bar
2) Menu Bar
3)Tool Bar
4) Main Window
5) Status Bar
6) Scroll Bar
7) ودر اين برنامه يك ستون اضافى در سمت چپ صفحه اصلى قرار دارد كه View Bar مىباشد و بطور پيش فرض فعال است.
--------------------------------------------------------------------------------
View Bar آشنایی با
ميله نمايش يا View Bar
--------------------------------------------------------------------------------
درپنجره باز شده علاوه بر ميله عنوان و ابزار در سمت چپ پنجره يك پنجره جداگانه بصورت عمودى و بطور پيش فرض باز بوده و فعال مىباشد (View Bar). كه اين پنجره در مراحل تكميلى (هنگامي كه تقريبا" سايت شما كامل شده و صفحات متعددى داريد) مفيد خواهد بود. در اين پنجره معمولا" شما شش لايه (Tab) مىبينيد كه عبارتند از:
1) Page : يا صفحه
2)Folders: پوشه ها
3) Reports : يا گزارشات
4) Navigation : يا ساختار كلى (چارت) شبكه
5) Hyperlinks : يا وضعيت اتصالات
6) Tasks : يا وظايف و كارها
--------------------------------------------------------------------------------
1) Page يا صفحه: اگر فعال باشد شما صفحه اى را كه در آن كار مىكنيد را در پنجره اصلى بطور فعال خواهيد ديد.
2) Folders يا پوشه ها: اگر روى آن كليك نماييد و فعال باشد شما تمامى پوشه هاى درون سايت خود را در درون پنجره اصلى مشاهده خواهيد نمود.
يک پنجره عمودی به اسم Folder List ما بين پنجره اصلی و پنجره Views باز مي کند که ما می توانيم تسلط کامل به تمامي Folder ها و پوشه هاي خود داشته باشيم. اگر بخواهيم محتويات يک پوشه را در پنجره اصلي سمت راست ببينيم، کافي است روي پوشه در بخش Folder List کليک کنيم.
نکات
--------------------------------------------------------------------------------
1. دقت کنيد که اگر بر روي پوشه اي در بخش Folder List کليک راست کنيد يک سري امکانات ويژه در اختيار شما قرار مي دهد از جمله:
Convert to web: پوشه را به حالت صفحه وب در مي آورد و کل آن پوشه و محتويات آن پوشه به عنوان يک سايت فرعی و زير مجموعه ای از سايت اصلی و کلی ما عمل مي کند.
Cut: شما مي توانيد پوشه مورد نظر را از آنجا برداشته حرکت (Move) داده و در جاي ديگر قرار دهيد. (با عمل paste)
Copy: يک نسخه از پوشه موردنظر را در جاهاي ديگر رونوشت مي کند.
Rename: اسم پوشه را عوض مي کند.
Delete: کل پوشه و محتويات آن را حذف مي کند و ديگر قابل دسترسي نيست (در اينترنت سطل آشغال (Recycle Bin)نداريم).
1. Page New: در پوشه يک صفحه جديد مي سازد. براي اينکار يک بار کليک کنيد و حتماً اسم با مفهومی به جاي new page تايپ کنيد. حتماً براي ساختن صفحه بايد پسوند (.htm) وجود داشته باشد.
2. Folder : در درون پوشه يک پوشه جديد مي سازد
. Publish : انتقال يا انتشار پوشه درست شده به سايت اصلي را به عهده دارد.
نکته مهم در Rename: چون در اينترنت تغيير نام باعث عدم دسترسي به فايل مربوطه خواهد شد، لذا در اين قسمت دقت شود که بعد از تغيير نام link ها نيز تعمير شود و يا حتماً از آدرس دهي نسبي استفاده شود.
تدکر بسيار مهم: Title و اسامي صفحات (File Name) در اينترنت مهم بوده لذا بايد در نامگذاري صفحات و Title آنها کمال دقت را داشته باشيد و اين امر در دستيابی موتورهاي جستجوگر به صفحات ما کمک زيادی مي کند.
انواع آدرس دهي
1. مطلق: که آدرس را بطور کامل (پوشه-زير پوشه- فايل) مي نويسيم که به درد Link هاي خارج از سايت خودمان مي خورد.
2. نسبي: هميشه بهتر است در درون سايت خودمان از اين نوع استفاده کنيم. بدين ترتيب که در هنگام آدرس دادن پوشه موردنظر را پيدا کرده و انتخاب مي کنيم. و آدرس نسبی سبب مي شود در صورت جابجايی فايل مورد نظر درون پوشه کلی و يا تغيطر نام پوشه فرعی آن اتصال آن قطع نشود.
چگونه فايل ها و پوشه ها را نامگذاري کنيم؟
سعی کنيد از کاراکترهاي غيرمجاز، حروف بزرگ، فاصله بين کلمات و حروف فارسي براي نامگذاري پوشه ها، عکس ها و صفحات استفاده نکنيد- زيرا در اينترنت مشکل خواهند داشت- و هنگام ذخيره کردن فايلی حتما" دکمه Change Title را کليک کرده و تيتر صفحه را ( در اينجا فارسی و يا انگليسی فرقی ندارد) عوض نماييد و توجه نماييد که از کلمات با مفهوم در تيتر استفاده نماييد و ديکته آنها صحيح باشد چون اين امر نشانگر اعتبار سايت شماست.
و اگر خواستيد برای اين کار درون صفحه کليک راست کرده وTitle آن را به اينصورت عوض نماييد:
در روي صفحه کليک راست کرده و page properties را نتخاب مي کنيم. در تب General و در بخش Title، تيتر زيبا، جالب توجه و با معنايي را که مي تواند يک جمله باشد و مفهوم کلي صفحه را برساند، درج مي کنيم.
3) Reports يا گزارشات: اگر روى آن كليك نماييد و فعال كنيد شما قادر خواهيد بود يك گزارش اجمالى از وضعيت اسناد و كارهاى خود و احتمالا" مشكلات و ايرادهاى سايت خود آگاهى يابيد. شما مىتوانيد با انتخاب گزينه هاى فرعى پنجره باز شده گزارش مورد نظر خود را مشاهده نماييد.
--------------------------------------------------------------------------------
3)Reports يا گزارشات: اگر روى آن كليك نماييد و فعال كنيد شما قادر خواهيد بود يك گزارش اجمالى از وضعيت اسناد و كارهاى خود و احتمالا" مشكلات و ايرادهاى سايت خود آگاهى يابيد. شما مىتوانيد با انتخاب گزينه هاى فرعى پنجره باز شده گزارش مورد نظر خود را مشاهده نماييد.
4) Navigation يا ساختار كلى (چارت) شبكه: در پنجره اصلى يك شماى كلى از سايت شما را بصورت يك چارت كلى و درختی نمايش مىدهد و شما ضمن آگاهى از ساختار و ارتباطات كلى ساختار سايت خود قادر خواهيد بود با گرفتن و كشيدن (click & drag ) ساختار سايت خود را تغيير دهيد.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Hyperlinks يا وضعيت اتصالات: نحوه اتصالات صفحات به يكديگر را نشان مىدهد و در صورت قطع اتصالى آن را با رنگ قرمز يا شکستگی خط نشان مىدهد و شما مىتوانيد آن را اصلاح نماييد.
Task يا وظايف و كارها: در سايتى كه چند نفر مسئول كارها مىباشند سرپرست سايت مىتواند در اين قسمت وظايف هر شخص را معيين نماييد و فرد مورد نظر از وظايف خود در اين قسمت مطلع شده و كار را تحويل دهد. و بطور کلی وظايف کارکنان يک سايت که چه کارهايي بايد انجام دهند را نشان مي دهد. اگر بخواهيم وظيفه اي را به کسي محول کنيم روي قسمت Edit/Task/Add Taskرفته و وظيفه او را معلوم مي نماييم.
تذكر: در صورتى كه به اين ابزارها يا بطور كلى به View Bar نيازى نداريد با كليك برview و كليك روی گزينه view bar آن را غير فعال نماييد.
--------------------------------------------------------------------------------
ليست پوشه ها
Folder List يا ليست پوشه ها:
--------------------------------------------------------------------------------
همانطور که در بالا گفتيم ما بين پنجره View Bar و پنجره اصلى صفحه فعال باز، يك پنجره عمودى ديگر بطور پيش فرض باز مىباشد كه ليست پوشه ها مىباشد و شما مىتوانيد از طريق آن سريعتر به پوشه ها وفايلهاى خود دسترسى داشته باشيد. (در حاليكه اگر تب Folders در View Bar فعال باشد، شما پوشه هاى خود را در درون صفحه اصلى خواهيد ديد.)
تذكر:
جهت فعال نمودن يا غير فعال كردن Folder List مىتوانيد از قسمت ميله فهرست view آن را كليك نماييد و يا روى دكمه folder list واقع در ميله ابزار (پنجمين دكمه كنار دكمه پرينتر) كليك نماييد.
--------------------------------------------------------------------------------
آشنايی با منوی ابزار
Tool Bar يا ميله ابزارها:
--------------------------------------------------------------------------------
بطور پيش فرض ميله ابزارهاى Standard و Format فعال بوده ودر زير ميله فهرست باز مىباشند. و احيانا" شما آنها را مشاهده ننموديد، مىتوانيد در ميله فهرست (Menu Bar) در بخش View كليك كرده و از قسمت Toolbar گزينه هاى Standard و يا Format را انتخاب نماييد تا فعال شوند.
در اين ميله، ابزارها و وسايل اساسى، مورد لزوم فراوان و فورى برنامه كه همگى آنها در درون Menu Bar (ميله فهرست) نيز قرار دارند، جهت ذسترسى سريع و فورى به شكل يك ابزار و دكمه قابل كليك جهت فعال شدن در اين ميله قرار داده شده اند. و چون بيشتر كار ما در ساختن صفحات وب با اين ابزار است ما ابتدا به معرفى كار آنها پرداخته و سپس ساير ابزار موجود در Menu Bar را معرفى و آموزش خواهيم داد.
تذكر:
اگر اشاره گر ماوس خود را يك لحظه روى اشكال موجود در نوار ابزار نگه داريد نام ابزار به صورت Tool Tip در زير آن ظاهر خواهد شد.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
ابزارهاى نوار ابزار Standard به طور استاندارد از بالا سمت چپ به راست عبارتند از:
1) Create a new normal page ( صفحه جديد): جهت ايجاد يا باز كردن صفحه جديد
با کليک بر روي آن، يک صفحه خالي خواهيد داشت که مي توانيد مطالب موردنياز را برروي آن نوشته يا قرار دهيد. بطور پيش فرض اسم اين صفحه New page (1..n) مي باشد که حتماً بايد در هنگام ذخيره سازي اسم بامسمايي به آن داده شود. دقت شود که يک صفحه جديد علاوه بر اسم بايد Title مناسبي نيز داشته باشد.کليک راست داخل صفحه و از آنجا page properties، و سپس عوض کردن Title
2) Open(باز كردن ): جهت باز كردن صفحات مورد نياز قبلى
3) Save ( ذخيره ): جهت ذخيره نمودن كارهاى انجام شده
4) Search (جستجو ): جهت جستجو و يافتن فايلها و مدارك مورد نياز در كامپيوتر يا شبكه
5) Publish Web (صدور وب): جهت انتشار يا قرار دادن سايت ساخته شده در سرور و سايت اصلى (انتقال يا انتشار پوشه يا صفحه ساخته شده به اينترنت واقعي که در اينحالت پنجره اي باز شده و با دادن آدرس مي توانيم اين عمل را انجام دهيم. البته در هنگام انتقال username و password را هم مي خواهد.)
--------------------------------------------------------------------------------
ابزارهاى نوار ابزار Standard به طور استاندارد از بالا سمت چپ به راست عبارتند از:
Toggle Pane ( فهرست پوشه): جهت مشاهده فهرست پوشه ها در كنار(سمت چپ) صفحه اصلى
Print (چاپ): جهت چاپ نمودن صفحات مورد نظر
Preview in Browser (مشاهده در جستجوگر وب): جهت مشاهد صفحه ساخته شده در جستجو گر وب مثلا" Internet Explorer يا برنامه Netscape و نسبت به Preview Tab پايين صفحه واقعی تر و قابل اعتماد تر است.
Spelling (كنترل ديكته): جهت چك و كنترل ديكته كلمات تايپ شده از نظر قواعد ديكته نويسى و قواعد مربوطه.
اگر کلمه اي در داخل صفحه اشتباه ديکته داشته باشد زير آن با رنگ قرمز و اگر اشتباه گرامر داشته باشد با رنگ سبز مشخص مي شود. براي اصلاح آنها روي هر قسمت کليک راست کرده و تک تک درست مي کنيم. اما با زدن دکمه spelling کادري باز مي شود که مي توان در آنجا اشتباهات را اصلاح کرد.
Ignore: چشم پوشي کردن از غلط موجود ( وقتی که ما از قصد آنرا غلط نوشته ايم، کلمه يا اسم خاصی است که در دیکشنر دستگاه نيست.
:Ignore All از همه موارد چشم پوشي کردن
Change: عوض کردن ( با کلمه پيشنهادی پنجره که در درون کادر انتخاب می کنيم عوض نمايد.)
Change All: عوض کردن کلی (با کلمه پيشنهادی پنجره که در درون کادر انتخاب می کنيم اين کلمه را در صورت وجود در هر کجای اين صفحه عوض نمايد.)
Add: به ديکشنري اضافه کند و ديگر در سندهای بعدی از ما نپرسد و ايراد نگيرد. (هرگاه کلمه خاصی که زياد به آن نياز داريم و ديکته آن را درست نوشته ام به ديکشنری اضافه می نمايد)
Suggest: دستگاه نظر يا پيشنهاد خودش را ارائه دهد که می تواند جهت رفع اشکال انتخاب شود.
2) بهتر است قبل از كار كردن با برنامه Front Page، با برنامه تايپى Word آشنا شده و كار نموده باشيد. چرا كه اكثر مطالب آنجا مورد نياز بوده و تكرارى است.
3) هدف ما ساختن صفحات عملى و كاربردى در اينترنت است آنهم بطور ساده و روان، لذا كسانى كه مىخواهند از برنامه ها و افه هاى ويژه و خاص سود جويند، بعد از يادگيرى اين بخش مىتوانند به منابع آموزشى ديگر مراجعه نمايند، ولى چند مطلب مهم را در ساختن صفحه مدنظر داشته باشيد:
محتوا و موضوع صفحه شما برای بازديدکننده مهم است، نه افه ها و جكگولك بازيها!!!! او دوست ندارد وقت خود را براى آنها هدر دهد و فورا" از سايت شما خارج خواهد شد.
روانشناسان اينترنتى در تحقيقات خود يافته اند كه بازديدكنندگان دوست ندارند بيشتر از 25 ثانيه وقت خود را درصفحه اى بگذرانند، لذا سعى نماييد صفحاتتان با سرعت بالا بيايد و حداقل حجم را داشته باشد. (بخصوص در صفحات ابتدايى جهت جذب مشترى از عكسهاى سنگين، افه هاى بيخود سنگين و يا برنامه هاى مشكل زا خوددارى نموده و با دادن اطلاعات مفيد و موضوعهاى جالب او را ميخكوب نماييد.
هر چه سريعتر مشترى خود را به موضوع مهم و جالب راهنمايى نماييد و از كشاندن او به صفحات گوناگون بىتحرك خوددارى نموده و از دور هاى قمرى جهت رسيدن به مقصد جدا" خوددارى كنيد.
از دادن اطلاعات نادرست و غير اخلاقى خوددارىكرده و در صورت لزوم با دادن آدرس سايتهاى معتبر و خوب در زمينه موضوع مورد تحقيق خود او را در اين زمينه يارى دهيد و جلب اعتماد نماييد.
چون عكس يك قسمت اعظم و مهم كار شما را در اينترنت تشكيل مىدهد، لذا بهتر است شما حداقل كمى با برنامه Photo Shop آشنا باشيد. (ما بطور مختصر اشاره به آن در بخش تصوير گذارى خواهيم کرد.)
شروع کار
--------------------------------------------------------------------------------
شايد شما كتابها يا سي دي هاى آموزشي را در زمينه فراگيرى Front Page مطالعه كرده و يا ديده باشيد. متوجه خواهيد شد كه هر كدام از آنها به نحو خاصى به اين مسئله پرداخته و آن را آغاز نموده اند. من نمىخواهم بگويم كه راهى كه بنده شروع به كار مىكنم استاندارد كامل بوده و بهتر است، ولى با توجه به تجربه كلاسهاى متعدد آموزشى در اين زمينه و موفقيت و رضايت فراگيران، آن را به روشهاى ديگر ترجيح مىدهم.
قبل از هر چيزى، نظم در كار حرف اول را جهت موفقيت مىزند لذا قبل از شروع به كار شما بايد بدانيد كه چه كاری مىخواهيد انجام دهيد و به چه چيزهايى نياز داريد.
هنگامى كه يك صفحه وب ساخته مىشود معمولا" دارى يك صفحه اصلى (Home Page) به نام ايندكس اچ تي ام ال (index.html) بوده و ساير ملزومات آن يعنى صفحات ديگر و عكسها يا وسايل مورد لزوم در پوشه هاى مربوطه بطور منظم نگهدارى می شوند. لذا براى شروع كار بهتر است شما در بخشى از كامپيوتر خود يك پوشه به نام مثلا" (My Web) ايجاد نموده و درون آن دو پوشه ديگر به نامهاي (docs) و (images) بسازيد.
صفحه اول يا اصلى شما درون(My Web) قرار گرفته و بقيه صفحات درون پوشه (docs) و تمامى عكسها درون پوشه (images) ذخيره خواهند شد. اين عمل فقط جهت منظم بودن كار توصيه مىشود و ضمنا" مىتوانيد مدارك و فايلهاى يك بخش حجيم و زياد يك اتصال خود را به يك پوشه جداگانه هدايت نموده و ذخيره كنيد، مثلا" مسئوليت آنرا به عهده يك فرد يا گروه خاصى قرار داده و فقط شما آنها را به صفحه اصلى يا index.html آن اتصال دهيد. مثلا" يک يا چند پوشه جداگانه درون My Web که خودشان دارای docs و images و همچنين صفحه اصلی Index جداگانه داشته باشند.
تذكرات مهم:
از دادن اسمهاى فارسى به پوشه ها، فايلها، عكسها و اسناد خود جداً خوددارى نماييد چرا كه در اينترنت آنها دچار مشكل شده و قابل دسترسى نخواهند بود.
از نوشتن كاراكترهاى غير مجاز، دادن فاصله هاي زياد بين اسامى و استفاده از حروف بزرگ در نام اسناد و پوشه ها خوددارى كنيد.
از درست كردن پوشه هاى تو در تو و پيچ در پيچ و با نام بلند خوددارى كنيد و از مخفف كلمات استفاده نماييد (مثلا" به جاىteaching center از tc يا tcenter استفاده شود بهتر است.)
آشنايی با پنجره برنامه Front page 2002 XP
--------------------------------------------------------------------------------
پنجره Front page نيز مانند ساير پنجره هاى windows بوده و شامل :
1) Title Bar
2) Menu Bar
3)Tool Bar
4) Main Window
5) Status Bar
6) Scroll Bar
7) ودر اين برنامه يك ستون اضافى در سمت چپ صفحه اصلى قرار دارد كه View Bar مىباشد و بطور پيش فرض فعال است.
--------------------------------------------------------------------------------
View Bar آشنایی با
ميله نمايش يا View Bar
--------------------------------------------------------------------------------
درپنجره باز شده علاوه بر ميله عنوان و ابزار در سمت چپ پنجره يك پنجره جداگانه بصورت عمودى و بطور پيش فرض باز بوده و فعال مىباشد (View Bar). كه اين پنجره در مراحل تكميلى (هنگامي كه تقريبا" سايت شما كامل شده و صفحات متعددى داريد) مفيد خواهد بود. در اين پنجره معمولا" شما شش لايه (Tab) مىبينيد كه عبارتند از:
1) Page : يا صفحه
2)Folders: پوشه ها
3) Reports : يا گزارشات
4) Navigation : يا ساختار كلى (چارت) شبكه
5) Hyperlinks : يا وضعيت اتصالات
6) Tasks : يا وظايف و كارها
--------------------------------------------------------------------------------
1) Page يا صفحه: اگر فعال باشد شما صفحه اى را كه در آن كار مىكنيد را در پنجره اصلى بطور فعال خواهيد ديد.
2) Folders يا پوشه ها: اگر روى آن كليك نماييد و فعال باشد شما تمامى پوشه هاى درون سايت خود را در درون پنجره اصلى مشاهده خواهيد نمود.
يک پنجره عمودی به اسم Folder List ما بين پنجره اصلی و پنجره Views باز مي کند که ما می توانيم تسلط کامل به تمامي Folder ها و پوشه هاي خود داشته باشيم. اگر بخواهيم محتويات يک پوشه را در پنجره اصلي سمت راست ببينيم، کافي است روي پوشه در بخش Folder List کليک کنيم.
نکات
--------------------------------------------------------------------------------
1. دقت کنيد که اگر بر روي پوشه اي در بخش Folder List کليک راست کنيد يک سري امکانات ويژه در اختيار شما قرار مي دهد از جمله:
Convert to web: پوشه را به حالت صفحه وب در مي آورد و کل آن پوشه و محتويات آن پوشه به عنوان يک سايت فرعی و زير مجموعه ای از سايت اصلی و کلی ما عمل مي کند.
Cut: شما مي توانيد پوشه مورد نظر را از آنجا برداشته حرکت (Move) داده و در جاي ديگر قرار دهيد. (با عمل paste)
Copy: يک نسخه از پوشه موردنظر را در جاهاي ديگر رونوشت مي کند.
Rename: اسم پوشه را عوض مي کند.
Delete: کل پوشه و محتويات آن را حذف مي کند و ديگر قابل دسترسي نيست (در اينترنت سطل آشغال (Recycle Bin)نداريم).
1. Page New: در پوشه يک صفحه جديد مي سازد. براي اينکار يک بار کليک کنيد و حتماً اسم با مفهومی به جاي new page تايپ کنيد. حتماً براي ساختن صفحه بايد پسوند (.htm) وجود داشته باشد.
2. Folder : در درون پوشه يک پوشه جديد مي سازد
. Publish : انتقال يا انتشار پوشه درست شده به سايت اصلي را به عهده دارد.
نکته مهم در Rename: چون در اينترنت تغيير نام باعث عدم دسترسي به فايل مربوطه خواهد شد، لذا در اين قسمت دقت شود که بعد از تغيير نام link ها نيز تعمير شود و يا حتماً از آدرس دهي نسبي استفاده شود.
تدکر بسيار مهم: Title و اسامي صفحات (File Name) در اينترنت مهم بوده لذا بايد در نامگذاري صفحات و Title آنها کمال دقت را داشته باشيد و اين امر در دستيابی موتورهاي جستجوگر به صفحات ما کمک زيادی مي کند.
انواع آدرس دهي
1. مطلق: که آدرس را بطور کامل (پوشه-زير پوشه- فايل) مي نويسيم که به درد Link هاي خارج از سايت خودمان مي خورد.
2. نسبي: هميشه بهتر است در درون سايت خودمان از اين نوع استفاده کنيم. بدين ترتيب که در هنگام آدرس دادن پوشه موردنظر را پيدا کرده و انتخاب مي کنيم. و آدرس نسبی سبب مي شود در صورت جابجايی فايل مورد نظر درون پوشه کلی و يا تغيطر نام پوشه فرعی آن اتصال آن قطع نشود.
چگونه فايل ها و پوشه ها را نامگذاري کنيم؟
سعی کنيد از کاراکترهاي غيرمجاز، حروف بزرگ، فاصله بين کلمات و حروف فارسي براي نامگذاري پوشه ها، عکس ها و صفحات استفاده نکنيد- زيرا در اينترنت مشکل خواهند داشت- و هنگام ذخيره کردن فايلی حتما" دکمه Change Title را کليک کرده و تيتر صفحه را ( در اينجا فارسی و يا انگليسی فرقی ندارد) عوض نماييد و توجه نماييد که از کلمات با مفهوم در تيتر استفاده نماييد و ديکته آنها صحيح باشد چون اين امر نشانگر اعتبار سايت شماست.
و اگر خواستيد برای اين کار درون صفحه کليک راست کرده وTitle آن را به اينصورت عوض نماييد:
در روي صفحه کليک راست کرده و page properties را نتخاب مي کنيم. در تب General و در بخش Title، تيتر زيبا، جالب توجه و با معنايي را که مي تواند يک جمله باشد و مفهوم کلي صفحه را برساند، درج مي کنيم.
3) Reports يا گزارشات: اگر روى آن كليك نماييد و فعال كنيد شما قادر خواهيد بود يك گزارش اجمالى از وضعيت اسناد و كارهاى خود و احتمالا" مشكلات و ايرادهاى سايت خود آگاهى يابيد. شما مىتوانيد با انتخاب گزينه هاى فرعى پنجره باز شده گزارش مورد نظر خود را مشاهده نماييد.
--------------------------------------------------------------------------------
3)Reports يا گزارشات: اگر روى آن كليك نماييد و فعال كنيد شما قادر خواهيد بود يك گزارش اجمالى از وضعيت اسناد و كارهاى خود و احتمالا" مشكلات و ايرادهاى سايت خود آگاهى يابيد. شما مىتوانيد با انتخاب گزينه هاى فرعى پنجره باز شده گزارش مورد نظر خود را مشاهده نماييد.
4) Navigation يا ساختار كلى (چارت) شبكه: در پنجره اصلى يك شماى كلى از سايت شما را بصورت يك چارت كلى و درختی نمايش مىدهد و شما ضمن آگاهى از ساختار و ارتباطات كلى ساختار سايت خود قادر خواهيد بود با گرفتن و كشيدن (click & drag ) ساختار سايت خود را تغيير دهيد.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Hyperlinks يا وضعيت اتصالات: نحوه اتصالات صفحات به يكديگر را نشان مىدهد و در صورت قطع اتصالى آن را با رنگ قرمز يا شکستگی خط نشان مىدهد و شما مىتوانيد آن را اصلاح نماييد.
Task يا وظايف و كارها: در سايتى كه چند نفر مسئول كارها مىباشند سرپرست سايت مىتواند در اين قسمت وظايف هر شخص را معيين نماييد و فرد مورد نظر از وظايف خود در اين قسمت مطلع شده و كار را تحويل دهد. و بطور کلی وظايف کارکنان يک سايت که چه کارهايي بايد انجام دهند را نشان مي دهد. اگر بخواهيم وظيفه اي را به کسي محول کنيم روي قسمت Edit/Task/Add Taskرفته و وظيفه او را معلوم مي نماييم.
تذكر: در صورتى كه به اين ابزارها يا بطور كلى به View Bar نيازى نداريد با كليك برview و كليك روی گزينه view bar آن را غير فعال نماييد.
--------------------------------------------------------------------------------
ليست پوشه ها
Folder List يا ليست پوشه ها:
--------------------------------------------------------------------------------
همانطور که در بالا گفتيم ما بين پنجره View Bar و پنجره اصلى صفحه فعال باز، يك پنجره عمودى ديگر بطور پيش فرض باز مىباشد كه ليست پوشه ها مىباشد و شما مىتوانيد از طريق آن سريعتر به پوشه ها وفايلهاى خود دسترسى داشته باشيد. (در حاليكه اگر تب Folders در View Bar فعال باشد، شما پوشه هاى خود را در درون صفحه اصلى خواهيد ديد.)
تذكر:
جهت فعال نمودن يا غير فعال كردن Folder List مىتوانيد از قسمت ميله فهرست view آن را كليك نماييد و يا روى دكمه folder list واقع در ميله ابزار (پنجمين دكمه كنار دكمه پرينتر) كليك نماييد.
--------------------------------------------------------------------------------
آشنايی با منوی ابزار
Tool Bar يا ميله ابزارها:
--------------------------------------------------------------------------------
بطور پيش فرض ميله ابزارهاى Standard و Format فعال بوده ودر زير ميله فهرست باز مىباشند. و احيانا" شما آنها را مشاهده ننموديد، مىتوانيد در ميله فهرست (Menu Bar) در بخش View كليك كرده و از قسمت Toolbar گزينه هاى Standard و يا Format را انتخاب نماييد تا فعال شوند.
در اين ميله، ابزارها و وسايل اساسى، مورد لزوم فراوان و فورى برنامه كه همگى آنها در درون Menu Bar (ميله فهرست) نيز قرار دارند، جهت ذسترسى سريع و فورى به شكل يك ابزار و دكمه قابل كليك جهت فعال شدن در اين ميله قرار داده شده اند. و چون بيشتر كار ما در ساختن صفحات وب با اين ابزار است ما ابتدا به معرفى كار آنها پرداخته و سپس ساير ابزار موجود در Menu Bar را معرفى و آموزش خواهيم داد.
تذكر:
اگر اشاره گر ماوس خود را يك لحظه روى اشكال موجود در نوار ابزار نگه داريد نام ابزار به صورت Tool Tip در زير آن ظاهر خواهد شد.
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
ابزارهاى نوار ابزار Standard به طور استاندارد از بالا سمت چپ به راست عبارتند از:
1) Create a new normal page ( صفحه جديد): جهت ايجاد يا باز كردن صفحه جديد
با کليک بر روي آن، يک صفحه خالي خواهيد داشت که مي توانيد مطالب موردنياز را برروي آن نوشته يا قرار دهيد. بطور پيش فرض اسم اين صفحه New page (1..n) مي باشد که حتماً بايد در هنگام ذخيره سازي اسم بامسمايي به آن داده شود. دقت شود که يک صفحه جديد علاوه بر اسم بايد Title مناسبي نيز داشته باشد.کليک راست داخل صفحه و از آنجا page properties، و سپس عوض کردن Title
2) Open(باز كردن ): جهت باز كردن صفحات مورد نياز قبلى
3) Save ( ذخيره ): جهت ذخيره نمودن كارهاى انجام شده
4) Search (جستجو ): جهت جستجو و يافتن فايلها و مدارك مورد نياز در كامپيوتر يا شبكه
5) Publish Web (صدور وب): جهت انتشار يا قرار دادن سايت ساخته شده در سرور و سايت اصلى (انتقال يا انتشار پوشه يا صفحه ساخته شده به اينترنت واقعي که در اينحالت پنجره اي باز شده و با دادن آدرس مي توانيم اين عمل را انجام دهيم. البته در هنگام انتقال username و password را هم مي خواهد.)
--------------------------------------------------------------------------------
ابزارهاى نوار ابزار Standard به طور استاندارد از بالا سمت چپ به راست عبارتند از:
Toggle Pane ( فهرست پوشه): جهت مشاهده فهرست پوشه ها در كنار(سمت چپ) صفحه اصلى
Print (چاپ): جهت چاپ نمودن صفحات مورد نظر
Preview in Browser (مشاهده در جستجوگر وب): جهت مشاهد صفحه ساخته شده در جستجو گر وب مثلا" Internet Explorer يا برنامه Netscape و نسبت به Preview Tab پايين صفحه واقعی تر و قابل اعتماد تر است.
Spelling (كنترل ديكته): جهت چك و كنترل ديكته كلمات تايپ شده از نظر قواعد ديكته نويسى و قواعد مربوطه.
اگر کلمه اي در داخل صفحه اشتباه ديکته داشته باشد زير آن با رنگ قرمز و اگر اشتباه گرامر داشته باشد با رنگ سبز مشخص مي شود. براي اصلاح آنها روي هر قسمت کليک راست کرده و تک تک درست مي کنيم. اما با زدن دکمه spelling کادري باز مي شود که مي توان در آنجا اشتباهات را اصلاح کرد.
Ignore: چشم پوشي کردن از غلط موجود ( وقتی که ما از قصد آنرا غلط نوشته ايم، کلمه يا اسم خاصی است که در دیکشنر دستگاه نيست.
:Ignore All از همه موارد چشم پوشي کردن
Change: عوض کردن ( با کلمه پيشنهادی پنجره که در درون کادر انتخاب می کنيم عوض نمايد.)
Change All: عوض کردن کلی (با کلمه پيشنهادی پنجره که در درون کادر انتخاب می کنيم اين کلمه را در صورت وجود در هر کجای اين صفحه عوض نمايد.)
Add: به ديکشنري اضافه کند و ديگر در سندهای بعدی از ما نپرسد و ايراد نگيرد. (هرگاه کلمه خاصی که زياد به آن نياز داريم و ديکته آن را درست نوشته ام به ديکشنری اضافه می نمايد)
Suggest: دستگاه نظر يا پيشنهاد خودش را ارائه دهد که می تواند جهت رفع اشکال انتخاب شود.
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد